Er zijn steeds meer aanbieders van Chai Latte. Inmiddels is het moeilijk kiezen welke Chai Latte het beste past bij jou. Let op: de ene Chai Latte is niet gelijk aan de andere. Hier zijn enkele richtlijnen die we je graag meegeven:

  • Lees de ingrediëntendeclaraties goed. Een authentieke Chai Latte is echte zwarte thee gekookt met een selectie van specerijen, waarbij suiker en melk toegevoegd worden. Ingrediënten als palmolie, mais siroop en kokosolie horen niet thuis in een Chai Latte. Vet in de droge mix is niet nodig en heeft het risico ranzig te worden. Een Chai zonder thee is eigenlijk geen Chai!

 

  • Chai Latte is beschikbaar zonder conserveringsmiddelen, anti-klontermiddelen of andere E-nummers. Kies een natuurlijk product om te serveren.

 

  • Bestudeer de voedingswaardetabel. Hoeveel gram vet en suiker zitten er in 1 serving? Met Bondi Chai is slechts 10 gram nodig voor een glas chai latte. Andere merken adviseren maar liefst 24 gram, waarvan 16 gram suiker!

 

  • De smaak van Chai Latte wordt gebouwd met de individuele specerijen zoals kardemom, kaneel, anijs, kruidnagel, vanille en zwarte peper. Bij goed proeven kan je deze verschillende smaken ook onderscheiden in de Chai Latte. Simpele siropen of mixen hebben vaak slechts één smaak, die een beetje lijkt op een specerij.

 

  • Zelf maken met een zakje verse chai thee, melk en honing levert slechts een middelmatige Chai Latte op.  Bij echte Chai Latte bereiding moet de thee met de specerijen tot wel 10 minuten koken om de diepere smaken te krijgen. Door een natuurlijke droge mix van zwarte thee en fijngemalen specerijen is een authentieke chai smaak ook te realiseren. Toch zelf maken? Doe dat de avond vooraf, met juist afgewogen specerijen en thee.

 

  • Betrouwbaarheid. Informeer naar herkomst van ingrediënten en bekijk de voedingswaardetabel. Voor meer informatie kijk je op onze pagina met voedingsinformatie.

 

  • Voor andere vragen kan je ook bellen met onze klantenservice: 0529 42 69 60 of neem contact op met info@chaiwallah.eu