Voor de beste Chai moet je ver gaan

Om de beste Chai te vinden moet je ver gaan!

Mijn naam is Maike en dit is mijn zoektocht naar de lekkerste Chai!

Toen ik 5 jaar geleden voor het eerst Chai dronk in Londen, was ik direct verkocht. De smaakexplosie van zoete en kruidige specerijen maakte dat ik even tot mezelf kon komen in deze drukke stad. Precies wat ik nodig had!

Omdat ik toch al geen koffie dronk, werd Chai direct mijn favoriete drank!

Ik kwam er al gauw achter dat geen enkele Chai hetzelfde is. Dit maakte me nieuwsgierig naar de bereiding en ingrediënten. Waarom smaakt elke Chai weer anders?

Mijn Missie: De lekkerste Chai van de wereld vinden.

Daarom reisde ik af naar het thuisland van de Chai, India. Om daar met mijn eigen ogen de bereiding te zien, om te praten met Chaiwallah’s, de pure specerijen te ervaren en zélf Chai te maken. Onderweg heb ik veel gezien, beleefd en heel veel nieuwe vrienden gemaakt. Én ik leerde wat het geheime ingrediënt van Chai nu werkelijk is…

Chai gaat over verbinding. Over vriendschap, connectie en ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Chai is een momentje voor jezelf.

De beste Chai die ik kon vinden heb ik mee naar huis genomen. Zodat jij thuis ook kunt genieten van de lekkerste authentieke Chai!

Chai wallah chai schenker op straat Chai tea latte in een Kulhad

Een Chai Wallah is in India iemand die de Chai bereidt. Elke Chai Wallah heeft een eigen receptuur en kan deze aanpassen aan het seizoen. Hartverwarmende kardemom en kaneel in de koude periode en verfrissende gember en venkel in de warme tijd.

In India drinken mensen Chai uit een kulhad, een klein kommetje van ongebakken klei. De hoeveelheid Chai is net genoeg om tijdens een korte pauze wat energie op te doen en even tot rust te komen.

Love chai, drink chai, kop chai love chai
chai specerijen spices for chai tea latte

De allerlekkerste Chai, met de beste en puurste ingrediënten hebben we voor jou geselecteerd. Zodat ook jij de échte smaak van India in huis kunt halen!

Keizer Chai ontstaan van Chai tea chai latte
Indian dancers chai drinkers happy chai

Tijdens mijn reis hoorde ik veel verhalen over Chai. Het ontstaan van deze 5000 jaar oude drank is een mythe die, net als het familierecept, al generaties lang wordt doorgegeven van vader op zoon.

Het verhaal gaat dat een machtige keizer in een oud Aziatisch keizerrijk al erg lang ziek was en daarom zijn hofartsen de opdracht gaf een geneeskrachtige drank te maken.

Het was één van de hofartsen die toevallig onder een theestruik zat en niets kon bedenken.  In wanhoop plukte hij allerlei blaadjes en vruchten van struiken om hem heen en kookte dat enkele uren. Tot slot voegde hij er melk en honing aan toe. Na het drinken van de eerste “Chai Masala” voelde de keizer zich direct al beter en de arts werd rijkelijk beloond.

Meer dan 100 jaar mocht Chai alleen door keizers gedronken worden.

Elk glas Chai is dus een keizerlijk drankje, waarmee je heerlijk tot jezelf kunt komen. En de geneeskrachtige kwaliteiten? Die krijgt de Chai van de geweldige combinatie van krachtige specerijen.

Chai wallah chai olifanten elephant
Chai in glas, rustmoment, pauze chai